انجام ارتودنسی در بزرگسالی

انجام ارتودنسی در بزرگسالی

شاید تصور کنید که ارتودنسی فقط برای کودکان است و در بزرگسالی کاربردی ندارد. اما حقیقت این است که برای انجام ارتودنسی سن اهمیتی ندارد و در هر رده سنی با برخورداری از سلامت کامل دهان و دندان، می توان برای رسیدن به یک طرح لبخند زیبا اقدام کرد. دکتر فریناز شیربان بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان در این مقاله انجام ارتودنسی در بزرگسالی را برای شما توضیح داده اند.

تنها مشکلی که ممکن است در انجام ارتودنسی در بزرگسالان مشکل زا باشد، وجود مشکلات دندانی و یا بیماریهای لثه است. لذا این نکته بسیار حائز اهمیت است که درمان ارتودنسی توسط متخصص متبحر و باتجربه صورت گیرد تا به بهترین نتایج درمان دست یابیم.

دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان

ارتودنسی در بزرگسالان

این روزها انجام ارتودنسی در بزرگسالی از اهمیت خاصی برخوردار است. همانطور که می دانید سرمایه گذاری در خلق لبخندی زیبا و اصلاح طرح لبخند می تواند در افزایش حس رضایتمندی و اعتماد به نفس افراد نقش بسزایی داشته باشد. داشتن دندان هایی سالم و منظم را می توان در هر سنی تجربه کرد، بنابراین هیچگاه جهت اقدام برای درمان ارتودنسی دیر نیست. اما درمان ارتودنسی در بزرگسالان دارای دو جنبه مهم است:

  1. بزرگسالان سن بلوغ را گذرانده باشند.
  2. رشد و توسعه فک ها کامل شده باشد.

بنابراین تغییر ساختار فک منحصرا نمی تواند با وسایل ارتودنسی انجام شود. در نتیجه در بسیاری از موارد هنگامی که یک بزرگسال دارای ناهنجاری فک می باشد، در کنار ارتودنسی نیازمند جراحی نیز خواهد بود.

بعضی اوقات درمان ارتودنسی بزرگسالان دشوار است. زمانی که فک بالا یا پایین در موقعیت طبیعی خود قرار ندارند و عقب یا جلوتر از حد نرمال هستند؛ درمان ارتودنسی بزرگسالان به تنهایی کارگشا نیست. در این حالت علاوه بر ارتودنسی، باید از جراحی فک برای برگشت آن به حالت اولیه استفاده کرد.

شاید ارتودنسی دندان در کودکان و بزرگسالان تفاوت هایی با یکدیگر داشته باشند که در ادامه به توضیح تفاوت ها می پردازیم:

۱- ممکن است درمان ارتودنسی در بزرگسالان نسبت به درمان یک کودک بسیار پیچیده تر باشد.

۲- شاید نتوان در ساختار فک و صورت بزرگسالان به همان نتیجه ای که در درمان ارتودنسی کودکان بکار گرفته می شود، دست یافت و فقط بتوان هم ترازی دندان ها را تنظیم کرد.

۳- بیماری پریودنتال (لثه) در بزرگسالان بیشتر از کودکان است. داشتن لثه هایی سالم یک عنصر بسیار مهم در درمان ارتودنسی بزرگسالان است. اگر بافت های لثه در طول درمان ارتودنسی سالم نباشند، بیماری لثه می تواند استخوان فک را تضعیف کند و باعث از دست رفتن استخوان شود.

جمع بندی

اگر دهان و دندان در وضعیت سالمی باشند؛ ارتودنسی در بزرگسالان هیچ محدودیتی ایجاد نمی کند. بنابراین هر کسی در هر سنی که باشد برای انجام ارتودنسی دیر نیست. طبق تحقیقات صورت گرفته افزایش ناهنجاری‌های فک و دندان در بزرگسالان نسبتاً زیاد است. ارتودنسی در بزرگسالان می‌تواند حتی در ارتقاء جایگاه شغلی و موقعیت اجتماعی افراد بزرگسال هم تأثیر داشته باشد. عواملی که تعیین می‌کند شما کاندیدای مناسبی برای انجام  عمل ارتودنسی هستید یا خیر، در واقع سن شما نیست، بلکه عوامل دیگری از جمله وضعیت دهان و دندان، بیماری‌های پریودنتال، سلامت عمومی و نوع عارضه‌ای که قصد درمان آن را دارید، می‌باشد.

مقالات مرتبط پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up