ارتودنسی کودکان در اصفهان

دکتر فریناز شیربان بهترین متخصص ارتودنسی کودکان در اصفهان

مهم ترین نکته در ارتودنسی کودکان، مراجعه در زمان مناسب به متخصص ارتودنسی و ارتودنسی پیشگیری می باشد، بهترین زمان معاینه اولیه ارتودنسی ۶ تا ۷ سالگی است. گاهی تنها چک آپ های ۶ ماهه و انجام اقداماتی مانند تراش یا کشیدن دندان های شیری، شدت مشکل ارتودنسی در سیستم دندان های دائمی را کم می کند و نظم دندانی ایجاد شده اعتماد به نفس کودک را افزایش می دهد. دکتر فریناز شیربان بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان در این مقاله شما را با ارتودنسی کودکان آشنا می کند.

دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان

ارتودنسی اقساطی در اصفهانجوانه دندان های قدامی دائمی در سمت زبانی و ناحیه ریشه دندان شیری قرار دارند. به همین دلیل حتی در کودکانی که فک طبیعی و فضای کافی جهت رویش دندان ها دارند، ممکن است دندان های قدامی فک پایین پشت دندان های شیری و با کمی نامنظمی رویش پیدا کنند.

در صورت وجود فضای کافی و افتادن دندان شیری در زمان رویش دندان دائمی، فشار زبان منجر به انتقال قدامی دندان دائمی به محل مناسب خواهد شد. البته اگر دندان دائمی در دهان ظاهر شد ولی دندان شیری نیافتاده بود نیاز به مراجعه به متخصص ارتودنسی جهت بررسی میزان فضا در قوس، روند رویشی دندان‌های دائمی و در صورت نیاز کشیدن یا تراش دندانهای شیری خواهد بود.

ارتودنسی کودکان در اصفهان

کاربردهای مهم پلاک ارتودنسی در کودکان

از کاربردهای مهم پلاک ارتودنسی کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اصلاح تماس های پیش رس دندان ها که می تواند باعث آسیب های دندانی و حتی کج شدن فک شود.
  • اصلاح ناهنجاری های رشدی قبل از بلوغ
  • ترک عادت مکیدن انگشت (مکیدن انگشت بعد از ۴ سالگی، می تواند رشد طبیعی فک و دندان ها را مختل کند.)
  • فضا نگهدار

پلاک ارتودنسی کودکان

گاهی رویش نابه جای دندان ها قدامی خصوصاً رویش لینگواله (به سمت زبان) دندان‌های فک بالا و قرار گرفتن دندان‌های فک بالا پشت فک پایین، باعث ایجاد لقی و تحلیل لثه دندان‌های دائمی فک پائین کودک می‌شود که با استفاده از پلاک متحرک ارتودنسی اصلاح می‌شود. اگر درمان ارتودنسی برای کودک به موقع انجام نشود صدمات جبران ناپذیری به دندان‌های وی وارد می‌شود.

پلاک ارتودنسی وسیله‌ای متحرک است که در زمان غذا خوردن و مسواک زدن توسط کودک از دهان خارج می‌شود. در عرض یک هفته کودک کاملاً به آن عادت می‌کند و هیچ‌گونه درد و ناراحتی نخواهد داشت. پلاک متحرک از سیم‌ها و یک بخش پلاستیکی ساخته می‌شود. مجسمه‌ی گچی بعد از قالب گیری از دندان‌های کودک ساخته می‌شود و در لابراتور پلاک متحرک بر روی آن طبق طرح درمان ارتودنتیست ساخته می‌شود.

پلاک ارتودنسی کودکان

از کاربردهای مهم دیگر پلاک‌های متحرک ارتودنسی کودکان می‌توان به اصلاحات رشدی در کودکان اشاره کرد. کوچکی فک بالا در بُعد قدامی- خلفی در سن ۸ تا ۱۰ سالگی، و در بُعد عرضی قبل از ۱۰ سالگی، در زیبایی کودک و پیشگیری از جراحی فک در بزرگسالی بسیار کمک کننده است.
اصلاح کوچکی فک پایین قبل از بلوغ (قبل از ۱۲- ۱۱ سالگی در دختران و قبل از ۱۴- ۱۳ سالگی در پسران) نیز با استفاده از ارتودنسی متحرک توسط متخصص ارتودنسی انجام می‌شود.
پلاک متحرک به عنوان فضانگهدار یا پلاک ترک عادت بیشتر توسط دندانپزشک متخصص کودکان در صورت لزوم تجویز می شود. اولین مراجعه به ارتودنتیست حدود ۷ سالگی است، ولی متخصص کودکان از حدود ۲ سالگی دندان های کودک را معاینه می‌کند و در صورت از دست رفتن زود هنگام دندان شیری به علت پوسیدگی و…فضا نگهدار از نوع ثابت یا متحرک تجویز می‌کند.

عادت مکیدن انگشت تا دو سالگی و حتی کمی بیشتر برای کودکان کاملا طبیعی است، ولی اگر تا زمان رویش دندان های قدامی بالا ادامه پیدا کند باعث تنگی فک بالا، کوچکی فک پایین و رویش ناکافی دندان های قدامی و مشکل اپن بایت می شود.

برای پیشگیری از مشکلات شدید ارتودنسی در سنین جوانی حدود ۷سالگی اولین ویزیت ارتودنسی کودک را انجام دهید. در کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر فریناز شیربان در اصفهان کلیه خدمات ارتودنسی پیشگیری در فضایی آرام برای کودک دلبند شما انجام می شود.

ارتودنسی دندان برای کودکان چگونه است؟

ارتودنسی در کودکان عمدتاً با پلاک متحرک به منظور پیشگیری از مشکلات شدید ارتودنسی و جراحی فک در بزرگسالی انجام می شود. در مواردی نیز می‌توان از ارتودنسی ثابت در کودکان استفاده کرد.
مرحله اول معاینه و بررسی شرایط رویشی دندان های دائمی، بررسی فضا و الگوی رشدی کودک است. مراجعات منظم با فواصل ۶ تا ۱۲ ماه در کودکان بسیار کمک کننده است.

ارتودنسی پیشگیری، استفاده از فضا نگهدارنده‌ها، پلاک‌های متحرک ارتودنسی، تراش و یا کشیدن دندان‌های شیری طبق نظر متخصص ارتودنسی مهم‌ترین اقدامات در ارتودنسی کودکان است.

ارتودنسی متحرک در کودکان در اصفهان

ارتودنسی کودکان درد دارد؟

ارتودنسی کودکان اصفهان بدون نیاز به بی حسی انجام می شود، درد ندارد و کودک بعد از چند روز کاملاً به پلاک ارتودنسی عادت می کند. با پلاک صحبت می کند و هیچ گونه ناراحتی را تجربه نمی کند.

زمان مناسب ارتودنسی برای کودکان و بزرگسالان

تداخلات دندانی که منجر به آسیب دندان ها و یا ایجاد ناهنجاری های فکی، رشد غیرقرینه و یا به سمت جلو در کودکان می‌شوند باید در اسرع وقت درمان شوند و جزو اورژانس های دندانپزشکی کودکان قرار می گیرند.
بهترین سن برای بررسی شرایط دهانی و دندانی کودکان از نظر ارتودنسی ۶ تا ۷ سالگی می باشد. ارتودنسی در کودکان در سنین ۶ تا ۱۲ سالگی با توجه به نوع مشکل و ناهنجاری دندانی فکی ممکن است ضرورت داشته باشد. در صورت عدم تداخلات دندانی مشکل ساز برای سلامت دندانی  لثه و فکین کودک، اصلاح نامرتبی دندانی در کودکان و انجام ارتودنسی تا سنین نوجوانی (۱۲ تا ۱۴ سالگی) به تعوبق می افتد.

دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان می گوید:

ناهنجاری های اسکلتی در کودکان عمدتاً بدون نیاز به جراحی فک قابل درمان می باشد. کوچکی، عقب بودن و تنگی فک بالا در سنین ۸ تا ۱۰ سالگی، کوچکی فک پائین و عقب بودن آن ۱۰ تا ۱۲ سالگی با هدایت های رشدی با کمک دستگاه ها و پلاک ارتودنسی قابل درمان می باشد.

بزرگی فک بالا نیز در بعضی مواقع قابل اصلاح می‌باشد (در صورت وجود ناهنجاری خفیف) بزرگی فک پائین ناهنجاری فکی می باشد که قابل اصلاح با مداخلات رشدی و پلاک ارتودنسی نمی باشد و عمدتاً نیاز به انجام جراحی در بزرگسالی دارد.
در بزرگسالان اصلاح نامرتبی دندانی محدودیت سنی ندارد و از ۱۴ سالگی تا زمانی که بیمار دندان و لثه های سالمی دارد قابل انجام است اگرچه درمان ارتودنسی در سنین زیر ۲۰ سال نسبت به سنین بالاتر ارجح می باشد و درمان ارتودنسی راحتتر و سریعتر برای بیمار خواهد بود.

مواردی که نیاز به جراحی فک به همراه ارتودنسی وجود دارد عمدتاً درمان تا حوالی ۱۸ سالگی به تعویق می افتد اگرچه جنسیت و نوع ناهنجاری نیز در زمان شروع درمان ارتودنسی مؤثر است.

برای مثال در خانم ها گاهی کوچکی فک پائین بعد از ۱۶ سالگی با درمان ارتودنسی و جراحی فک قابل درمان است ولی درمان بزرگی فک پائین در آقایان ممکن است تا حوالی ۲۲ سالگی به تعویق بیافتد.
برای آگــاهی از زمــان مناســـب درمان ارتودنســی خــود می توانیـد به مطب تخصـصـی دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفحان مراجعه کنید.

پلاک دندان برای کودکان و کاربرد آن

اصلاح ناهنجاری های تک دندان در کودکان با کمک پلاک ارتودنسی یکی از مهمترین کاربردهای پلاک دندان برای کودکان است. این نوع از پلاک می تواند از سایش دندان های دائمی و آسیب به لثه دندان ها پیشگیری کند و در ضمن لبخند زیباتری به کودک هدیه دهد و اعتماد به نفس کودک را تقویت کند.
اصلاح تنگی قوس بالا، بهبود قوس دندانی و نحوه‌ی جفت شدن دندان ها و گاهی بهبود تنفس کودک از دیگر کاربردهای پلاک دندانی در کودکان است که در سن ۸ تا ۱۰ سالگی نتایج اسکلتی قابل قبولی را برای کودکان ایجاد می کند.
ترک عادات (مثلاً مکیدن انگشت) و حفظ فضای دندا ن های شیری از دست رفته به علت ضربه و یا پوسیدگی قبل از سن جایگزینی با دندان های دائمی از دیگر کاربردهای پلاک دندانی در کودکان است.

قیمت ارتودنسی کودکان در اصفهان چقدر است؟

قیمت ارتودنسی و دندانپزشکی کودکان، معمولا نسبت به هزینه ارتودنسی بزرگسالان کمتر است، چون طول دوره ی درمان آن کوتاه‌تر است و هزینه‌ی پلاک‌های متحرک نسبت به براکت‌ها ارزان‌تر است. در خصوص پرداخت هزینه ارتودنسی کودکان در اصفهان زمینه پرئاخت به صورت اقسازی مطابق با پیشرفت درمان در این مرکز فراهم می باشد.

ارتودنسی اقساطی در اصفهانبرای اطلاع دقیق از هزینه ارتودنسی کودکان باید به دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید تا طبق معاینه و نیاز بیمار و نوع براکت استفاده شده و همچنین مدت زمان درمان، هزینه کلی را دندانپزشک به شما بگوید.

قیمت پلاک دندان کودکان و عوامل مؤثر بر قیمت آن

پلاک دندان در کودکان برای اصلاح تداخلات تک دندان، درمانی کوتاه و به صرفه از لحاظ هزینه و بسیار مؤثر در پیشگیری از آسیب های دندانی لثه ای و ناهنجاری های رشدی فک می باشد، این نوع از پلاک دندانی کم هزینه تر از انواع پلاک های فکی در کودکان با طول دوره ی درمان ۸ تا ۱۸ ماهه می باشد.
پلاک های دندانی – فکی پیچ دار که جهت اصلاح عرض فک بالا و گاهی جا به جایی دندان های فک بالا کاربرد دارد پلاک های پیچده تر و زمانبرتر و به دنبال آن هزینه‌ بر تر برای کودکان می باشد.

پیچیده ترین و پر هزینه ترین انواع پلاک های دندانی _ فکی ارتودنسی کودکان

پلاک های اصلاح کوچکی فک بالا و یا پائین در کودکان عمدتاً نیاز به استفاده ۱۲ تا ۱۸ ماهه و بررسی های ماهیانه توسط متخصص ارتودنسی دارند و نیاز به دستگاه هایی مانند هدگیر و فیس ماسک خارج دهانی برای اثربخشی دارند. در نتیجه این نوع از پلاک ها پیچیده ترین و پر هزینه ترین انواع پلاک های دندانی _ فکی ارتودنسی کودکان می باشند. به علت طول دوره ی درمان هزینه پلاک های دندانی عمدتاً به صورت اقساطی پرداخت می شوند.
عواملی مانند نوع پلاک دندانی- فکی، اجزاء فعال پلاک (فنردار- پیچ دار و …) طول دوره درمان، نیاز به دستگاه های خارج دهانی و شدت ناهنجاری دندانی- فکی، در هزینه درمان مؤثر است.

ارتودنسی کودکان و آگاهی والدین

یکی از نگرانی‌های والدین در مراجعه به مرکز ارتودنسی دکتر فریناز شیربان، در مورد فکین و اسکلت صورت کودک و همچنین نظم دندان‌های دائمی حین رویش دندان‌های دائمی و افتادن دندان‌های شیری مراجعه به موقع و درمان زود هنگام ارتودنسی، درمان ارتودنسی پیشگیری به منظور کاهش هزینه‌های درمان، کاهش سختی درمان ارتودنسی و پیشگیری از درمان‌های پیچیده ارتودنسی و جراحی فک می‌باشد.

یکی از سوالاتی که برای والدین پیش می‌آید این است که بهترین زمان درمان پیشگیری با ارتودنسی در کودکان چه سنی است؟ ارتودنسی کودکان در چه سنی انجام می شود؟

مهمترین نکته معاینه اولیه ارتودنسی کودکان، در سن ۶ الی ۷ سالگی و رویش دندان دائمی قدام فک پایین می‌باشد. متخصص ارتودنسی بر اساس شرایط کودک، معاینات مجدد ارتودنسی، بررسی رشد فکین و رویش دندان‌های دائمی را برنامه ریزی می‌کند و تاریخ مراجعه بعدی برای پیشگیری و کوچک کردن مشکل ارتودنسی را متذکر می‌شود.

ارتودنسی کودکان و آگاهی والدین | دکتر شیربان متخصص ارتودنسی اصفهان

دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان با برنامه ریزی دقیق و معاینات ۶ الی ۱۲ ماهه تا حد امکان مشکلات اسکلتی و دندانی کودک شما را اصلاح می‌کند.

ارتودنسی پیشگیری قادر نیست ۱۰۰ درصد مشکل دندانی کودک را برطرف کند ولی به صورت قابل توجهی نیاز به جراحی فک در بزرگسالی را کاهش می‌دهد و طول دوره ی درمان ارتودنسی در بزرگسالی را کاهش می‌دهد و نظم قابل قبول تری بدون اقدام درمانی ارتودنسی ثابت دو فک برای کودک ایجاد می‌کند.

درمان ارتودنسی ثابت در کودکان

درمان ارتودنسی ثابت، در کودکی که اقدامات پیشگیری ارتودنسی و مراجعه به هنگام به متخصص ارتودنسی داشته است بسیار راحتتر و کوتاه تر از فردی است که در کودکی تحت نظر متخصص ارتودنسی و ارتودنسی پیشگیری نبوده است. در ضمن نتیجه درمانی ارتودنسی ثابت در افرادی که قبلا از مزایای ارتودنسی پیشگیری استفاده کرده اند، پایدارتر است.

مشکلات رشدی فکین کودکان، به جز بزرگی بیش از حد فک پایین در زمان کودکی بدون نیاز به جراحی قابل درمان است. کوچکی فک بالا در کودکی در حدود سن ۸ تا ۱۰ سالگی با درمان فیس ماسک، کوچکی فک پایین در کودکی در حدود ۱۰ تا ۱۲ سالگی با پلاک درمانی فانکشال و بزرگی فک بالا در کودکی در حوالی ۱۰ الی ۱۲ سالگی با درمان هدگیر قابل درمان است.

ولی تنها راه درمان بزرگی بیش از حد فک پایین، درمان جراحی فک و انجام ارتودنسی در بزرگسالی می‌باشد. ولی به هر حال معاینه دقیق ارتودنسی در سنین پایین توسط متخصص ارتودنسی جهت تشخیص نوع مشکل و فک الزامی می‌باشد.

مقالات مرتبط پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up