ارتودنسی متحرک

ارتودنسی متحرک

دستگاه های ارتودنسی متحرک یکی از روش‌های ارتودنسی متحرک و ثابت است که برای اصلاح ناهنجاری های اورژانسی دندان – فک در کودکان، اصلاح رشد فکین در کودکان و اصلاح نامرتبی خفیف تا متوسط در بزرگسالان کاربرد دارد. درمان های اورژانسی ارتودنسی عمدتا در حوالی سن ۷ سالگی و رویش دندان های دائمی تشخیص داده می شوند و سریعا باید درمان شوند. دکتر فریناز شیربان بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان در این مقاله ارتودنسی متحرک و سن ارتودنسی متحرک را برای شما توضیح می دهند.

دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان

ارتودنسی متحرک چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست، می‌توانید هنگام غذا خوردن، دستگاه ارتودنسی را بردارید و سپس آن را در جای خود قرار دهید. بنابراین اثربخشی ارتودنسی متحرک کاملاً به همکاری بیمار بستگی دارد. این دستگاه معمولا برای اصلاح فک و دندان های جزئی استفاده می شود. یا بعد از درمان ارتودنسی برای حفظ لبخند صاف و زیبای خود. همچنین وسایل کاربردی ارتوپدی قابل جابجایی وجود دارد که به اصلاح ناهماهنگی های رشد کمک می کند.

اینستاگرام دکتر فریناز شیربان

رویش دندان های قدامی فک بالا پشت دندان های فک پائین و تداخلات دندانی که منجر به انحراف فک پایین به طرفین یا جلو حین بستن دهان می شوند، از معدود درمان های اورژانس در ارتودنسی هستند. در این کودکان با مراجعه به موقع در سن مناسب می توان از سایش های دندانی، آسیب استخوان و لثه دندان، رشد غیر قرینه فک پایین و انحراف چانه در سال های آتی پیشگیری کرد.

کاربرد ارتودنسی متحرک

در برخی از کودکان عمدتا به صورت ژنتیکی فک پائین یا بالا کوچکتر است و درنمای نیم رخ فرورفتگی فک بالا و یا عقب بودن چانه مشاهده می شود. کوچکی چانه در کودکان زیر ۳ سال امری طبیعی است و در طی رشد دوران کودکی اصلاح می شوند، ولی در کودک ۸-۱۰ ساله با چانه عقب رفته نیاز به اصلاح رشد فک با کمک پلاک متحرک است. کوچک بودن فک بالا نیز در سنین ۸ تا ۱۰ سالگی با پلاک متحرک ارتودنسی قابل اصلاح است.

اصلاح رشد فکین با پلاک متحرک روشی پیشگیرانه از جراحی فک در سنین بزرگسالی است. پیشگیری از جراحی زمانی امکان پذیر است که در زمان مناسب شرایط دندانی و فکی کودک توسط متخصص ارتودنسی بررسی شود و معاینات دوره ای و اقدامات درمانی – پیشگیری تحت نظارت متخصص ارتودنسی انجام گیرد.

درمان با پلاک متحرک درمانی ساده، بدون درد و کارآمد است. کودک به راحتی به پلاک متحرک ارتودنسی عادت می کند و می تواند آن را از دهان خارج کند، غذا بخورد، مسواک بزند و بعد از شستشوی پلاک آن را مجدد در دهان قرار دهد.
پلاک متحرک ارتودنسی در زمانی که کودک در مدرسه است، غذا می خورد و مسواک می زند، استفاده نمی شود. پلاک‌های متحرک ارتودنسی می‌تواند در رنگ‌های متنوع و حاوی شکل‌های کارتونی باشد که کودک ارتباط بهتری با آن برقرار می‌کند.

ارتودنسی پیشگیری کودکان با پلاک متحرک دراصفهان

پلاک متحرک فک بالا و پلاک متحرک فک پایین در کودکان به عنوان فضا نگهدار ساده ترین کاربرد ارتودنسی متحرک در کودکان است که در صورت از دست رفتن زود هنگام دندان های شیری پلاک متحرک فک بالا و پایین بسته به نیاز بیمار تجویز می شود.ارتودنسی متحرک تک فک عمدتا به منظور اصطلاح تداخلات دندانی و یا باز پس گیری فضا در فک بالا و یا فک پایین تجویز می شود.

ارتودنسی متحرک فک بالا با اصلاح تداخل دندانی فک بالا و پایین از آسیب و سایش دندان فک بالا و تحلیل لثه دندان فک پایین پیشگیری می کند.پلاک ارتودنسی متحرک به صورت پلاک متحرک فک بالا و پلاک متحرک فک پایین برای اصلاح رشدی در کودکان با فک پایین عقب رفته جهت اصلاح فرم اسکلتی صورت قبل از بلوغ کاربرد دارد.پلاک دندان ارتودنسی به صورت ارتودنسی متحرک فک بالا به همراه دستگاه فیس ماسک برای اصلاح رشدی عقب قرار گرفتن فک بالا در سنین قبل از ۱۱-۱۰ سالگی تجویز می شود.

پلاک ارتودنسی متحرک گاهی برای درمان عادات دهانی نیز تجویز می شود.

عوارض پلاک متحرک ارتودنسی

پلاک متحرک فک بالا و پایین در صورت تجویز صحیح توسط متخصص ارتودنسی و استفاده صحیح و رعایت بهداشت توسط فرد عوارض خاصی ندارد.
مراجعات منظم طبق تجویز متخصص ارتودنسی برای نتیجه گیری از درمان با ارتودنسی متحرک و پلاک دندان متحرک بسیار مهم است.

ارتودنسی متحرک در بزرگسالان

پلاک‌های متحرک تحت عنوان الاینرهای شفاف برای نظم دهی دندان‌ها با نامرتبی خفیف تا متوسط عمدتاً در بزرگسالان کاربرد دارد. نامرئی بودن ارتودنسی، نتیجه ایده‌آل درمان در بزرگسالان (استفاده از الاینر حداقل ۲۰ ساعت در شبانه روز است)، نداشتن محدودیت غذایی حین درمان و بهداشت راحت و سریع دهان و دندان در طول دوره درمان، با خارج کردن پلاک متحرک از دهان، این نوع درمان ارتودنسی را درمانی مطلوب در بزرگسالان کرده است.

در بیمارانی که امکان مراجعه ماهیانه به علت زندگی در شهر دیگر را نداشته باشند، الاینرهای شفاف را می‌توان با فواصل معاینه ۲ تا ۳ ماهه برای اصلاح نظم دندانی به کار برد. کاربرد دیگر پلاک متحرک، استفاده از آن عنوان نگهدارنده، بعد از اتمام درمان ارتودنسی است. بعد از اتمام درمان ارتودنسی دندان‌ها لق هستند و حداقل باید به مدت یک سال موقعیت دندان‌ها با کمک نگهدارنده‌ها حفظ شود. مدت زمان استفاده از نگهدارنده متحرک ارتودنسی بر اساس نوع ناهنجاری اولیه توسط متخصص ارتودنسی تعیین می شود، ولی عمدتاً بعد از ۶ ماه، می‌توان پلاک متحرک نگهدارنده را فقط شب‌ها موقع خواب استفاده کرد.

مزایای ارتودنسی متحرک

دستگاه ارتودنسی متحرک در مقایسه با دستگاه ثابت دارای مزایایی می‌باشد. بعضی از این مزایا عبارتند از:

  • می توان آن را برای مسواک زدن یا غذا خوردن برداشت.
  • رعایت بهداشت جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان در آن راحت‌تر است.
  • تنظیم آسان (سیم ها را می توان به راحتی خم کرد و پایه اکریلیک را می توان به راحتی برش داد)
  • خطر کمتر آسیب به دندان ها (مثلاً تحلیل ریشه به دلیل نیروی بیش از حد وارد شده به دندان رخ می دهد که در دستگاه های ثابت رایج تر است)

مزایای ارتودنسی متحرک

معایب دستگاه ارتودنسی متحرک

دستگاه ارتودنسی متحرک را می توان به راحتی جابجا کرد، به خصوص در چند روز یا چند هفته اول پس از صدور دستگاه، زیرا باید دائماً برداشته شود و دوباره در دهان قرار گیرد. اما در کنار این مزایا، دارای معایبی نیز هستند. برخی از این معایب عبارتند از:

  • فقط حرکات محدود دندان امکان پذیر است (مثلاً حرکات کج).
  • حرکاتی که به نیروی بیشتری نیاز دارند به دستگاه ارتودنسی ثابت نیاز دارند (مثلاً حرکت بدن)
  • بر گفتار تأثیر می گذارد
  • برای دندان‌های پایین سخت و دشوار است.
  • گاهی اوقات هزینه ارتودنسی متحرک بیشتر از ارتودنسی ثابت می‌شود.

ارتودنسی فانکشنال

به استفاده از یک سری دستگاه ثابت و متحرک، ارتودنسی فانکشنال گفته می شود که برای درمان و اصلاح ناهنجاری های کلاس ۲ و ۳ اسکلتال یا اسکلتی- فکی در افراد و مخصوصا در ارتودنسی کودکان استفاده می شوند. ارتودنسی فانکشنال روشی از علم ارتودنسی می باشد که علاوه بر اصلاح موقعیت دندان ها به اصلاح موقعیت فکین نیز می پردازد.

این نوع ارتودنسی دارای دو نوع ثابت و متحرک می باشد:

ارتودنسی ثابت فانکشنال: توسط ارتودنتیست در دهان قرار گرفته و بیمار تا انتهای درمان نمی تواند آن را از دهان خود خارج کند. البته این موضوع را می توان به عنوان مهمترین مزیت ارتودنسی فانکشنال ثابت در نظر گرفت، زیرا در این صورت همکاری بیمار ضروری بر نتیجه گیری درمان ندارد.

ارتودنسی متحرک فانکشنال: بیمار قادر است تا دستگاه را از دهان خارج کند و نتیجه نهایی درمان به همکاری بیمار با ارتودنتیست بستگی دارد.

ارتودنسی متحرک فک پایین

ارتودنسی متحرک فک پایین که همانطور که از نامش مشحخص است؛ به ناهنجاری های مربوط به فک پایین اشاره دارد و سبب برطرف شدن مشکلات فک پایین خواهد شد. در حقیقت برای درمان اکلوژن کلاس دو از درمان ارتودنسی متحرک فک پایین استفاده می شود. در این ناهنجاری که فک پایین بیمار کوچک و عقب است و فک بالا بزرگ‌تر می باشد، از دستگاه ارتودنسی متحرک فک پایین استفاده می شود تا بتوان شرایط و موقعیت فک پایین را به حالت نرمال تغییر داد.

هزینه ارتودنسی متحرک در اصفهان

عوامل زیادی باعث تعیین قیمت ارتودنسی متحرک اصفهان می‌شود. تعداد بریس های مختلف برای انتخاب، برنامه های درمانی برای هر بیمار، هزینه بریس های متحرک به نیازهای فردی شما بستگی دارد. که البته امکان پرداخت اقساطی ارتودنسی در اصفهان نیز وجود دارد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۳۳۸۰۰۲۵۳۸ تماس بگیرید

ارتودنسی اقساطی در اصفهان

مقالات مرتبط پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up