ارتودنسی نامرئی (شفاف) در اصفهان

ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی بدون سیم یا شفاف در اصفهان به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می‌شود:
۱- متحرک ( الاینر شفاف)
۲- ثابت (براکت سرامیکی – ارتودنسی لینگوال)
ارتودنسی نامرئی متحرک، یک نوع ارتودنسی بدون براکت و سیم است که سایر افراد متوجه درمان ارتودنسی فرد نمی شوند. ارتودنسی متحرک نامرئی بیشتر بین بزرگسالانی محبوبیت دارد که با توجه به شرایط اجتماعی تمایلی به دیده شدن براکت ها و سیم ها در دهان ندارند.

ارتودنسی شفاف در اصفهان دکتر فریناز شیربان

ارتودنسی نامرئی یا الاینرهای شفاف

دستگاه های ظریف، نازک (ضخامت mm 0/7 – ۰/۵) و شفاف هستند که امکان ارتودنسی نامرئی برای بیماران را فراهم می کنند. الاینرها دستگاه های متحرک هستند که بیمار حین تغذیه، مسواک زدن و شرایط خاص اجتماعی بدون هیچ مشکلی می تواند از دهان خارج کند. ارتودنسی با الاینرهای شفاف نیروی کم و متناوبی را برای حرکت دندانی فراهم می کند و بیمار احساس درد و ناراحتی حین درمان را تجربه نمی کند.

ارتودنسی نامرئی می‌تواند به صورت متحرک هم انجام شود. پلاک‌های متحرک شفاف که بیمار می‌تواند به راحتی از دهان خارج کند، الاینر شفاف نامیده می‏ شود. الاینرهای شفاف که نوع اصلی ارتودنسی نامرئی است در درمان نامرتبی‌های خفیف تا متوسط دندانی کاربرد دارد. همه انواع ناهنجاری‌ها با الاینرهای شفاف قابل درمان نیستند، اگرچه پیشرفت‌های زیادی در این نوع از درمان صورت گرفته است.

مزیت الاینرهای شفاف امکان خارج کردن پلاک متحرک توسط بیمار در شرایط خاص اجتماعی است. البته برای نتیجه گرفتن ایده‌آل از این نوع ارتودنسی نامرئی باید حداقل ۲۰ تا ۲۲ ساعت از الاینرهای شفاف در ۲۴ ساعت شبانه روز استفاده کرد.

اینستاگرام دکتر فریناز شیربان

درمان ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف در نوجوانان نیز امکان‌پذیر است ولی گم شدن الاینرها، عدم استفاده صحیح و مداوم از الاینرهای شفاف در نوجوانان اتفاقی شایع است به همین دلیل بزرگسالان کاندید مناسب‌تری برای درمان ارتودنسی با الاینرهای شفاف هستند.

گم شدن، آسیب رسیدن و عدم استفاده از الاینرهای شفاف طول دوره‌ی درمان ارتودنسی و هزینه‌های درمان را افزایش می‌دهد و باعث خستگی و فرسودگی متخصص ارتودنسی و بیمار می‌شود. هزینه درمان ارتودنسی با الاینرهای شفاف نسبت به ارتودنسی ثابت با براکت های فلزی گران تر است.
انتخاب مناسب درمانی و همکاری مناسب بیمار هم در نگهداری و استفاده از الاینرهای شفاف در ارتودنسی نامرئی عوامل مؤثر در نتیجه درمان و سرعت درمان است.

طول دوره‌ی درمان با الاینرهای شفاف تفاوت قابل توجهی با ارتودنسی ثابت به شرط همکاری مناسب بیمار در استفاده از الاینرها ندارد. نیاز به ساخته شدن الاینرهای شفاف در لابراتور هزینه درمان ارتودنسی نامرئی متحرک را نسبت به انواع ثابت افزایش می‌دهد، ولی افزایش فاصله ویزیت‌ها به ۸ تا ۱۰ هفته یکبار این درمان را برای بیمار به صرفه می‌کند.

ارتودنسی نامرئی بیشتر مورد استقبال افراد بزرگسال قرار می گیرد تا کودکان و نوجوانان ،این افراد بیشتر در جامعه حضور دارند و علاوه بر اینکه دنبال زیبا تر شدن لبخندشان هستند تمایلی ندارند در طول درمان ارتودنسی،بریس های ارتودنسی در دهان مشخص باشند.

ارتودنسی نامرئی با دستگاه های مختلفی انجام می شود. ارتودنسی نامرئی متحرک که با پلاک های شفاف انجام میشود ( کلیر الاینر ) نه تنها در حین لبخند و روابط اجتماعی روزانه مشخص نمی باشد ،در زمان غذا خوردن و مسواک زدن نیز قابلیت خارج کردن از دندان دارد و برای بیماران بزرگسال بسیار راحت است و طرفداران زیادی دارد.

الاینرهای شفاف دستگاه های متحرک، ظریف و بی رنگی هستند که فرد می تواند از دهان خود خارج کند. برای آشنایی بیشتر با ارتودنسی نامرئی با دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان همراه باشید.

ارتودنسی اقساطی در اصفهانچه کسانی استفاده از ارتودنسی نامرئی را ترجیح می‌دهند؟

بعضی از بیماران بزرگسال به علت موقعیت شغلی و شرایط اجتماعی خود تمایل ندارند که درمان ارتودنسی آنها مشخص باشد و خواستار ارتودنسی بدون سیم هستند.

ارتودنسی نامرئی اصفهان انواع مختلفی دارد که نوع اول آن ارتودنسی متحرک است که معروف است به الاینرهای شفاف، که بیماری می تواند هر موقع که تمایل داشت از دهان خود خارج کند و سپس دوباره به راحتی جایگذاری نمایند.

عدم همکاری بیمار و استفاده نادرست از الاینر های شفاف و یا استفاده کم از آنها عامل شکست درمان ارتودنسی نامرئی می‌باشد. درمان ارتودنسی نامرئی عمدتاً در بزرگسالان کاربرد دارد. اگر چه در کودکان هم می‌شود از آن استفاده کرد.

دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان

ارتودنسی نامرئی گاهی به کاربرد براکت های سرامیکی و هم رنگ دندان به همراه سیم های سفید و ارتودنسی لینگوال نیز اطلاق می شود که جزو ارتودنسی ثابت هستند. استفاده از براکت های همرنگ در نوجوانان به علت نیاز به همکاری کمتر با توجه به ثابت بودن دستگاه، درمان موفق تری نسبت به الانیرهای شفاف که در اصل همان ارتودنسی نامرئی می باشد، است.

ارتودنسی نامرئی با الاینر های شفاف

مراحل ارتودنسی یا الاینر های شفاف

با استفاده از فناوری دیجیتال و اسکن فکین و دندان های بیمار،کست دیجیتال تهیه می شود و طبق درمان ارتودنتیست پلاک های شفاف متناسب با فرم دندانی هر فرد ساخته می شود.

مرحله اول: اولین گام معاینه شرایط دندانی بیمار توسط متخصص ارتودنسی است.ارتودنسی با الاینر های شفاف در همه بیماران روش درمانی مطلوبی نیست و متخصص ارتودنسی تعیین می کند آیا درمان ارتودنسی به روش نامرئی مناسب فرد می باشد یا خیر. معاینه بیمار شامل معاینه کلینیکی و بررسی رادیوگرافی های بیمار است.

مرحله دوم: گام دوم اسکن از دندان های بیمار با اسکنر دیجیتال و ارسال اسکن دندان ها و طرح درمان و مراحل درمان با ارتودنسی نامرئی برای لابراتور می باشد . فاکتور اول در موفقیت درمان با ارتودنسی نامرئی طرح درمان و مرحله بندی درمان توسط متخصص ارتودنسی بر اساس تشخیص و آگاهی به تفاوت های فردی دندان های بیماران مختلف می باشد، به همین دلیل توصیه می شود درمان توسط متخصص ارتودنسی انجام شود. لابراتور بر اساس مراحل درمانی مشخص شده توسط متخصص ارتودنسی مسیر منظم شدن دندان ها را با کمک تکنولوژی ۳بعدی شبیه سازی کرده و برای تایید مراحل،مجدد برای متخصص ارتودنسی ارسال می کند؛ پس از تایید، پلاک های شفاف و اختصاصی هر بیمار ساخته می شود و به مطب ارسال می گردد.

مرحله سوم : گام بعدی تحویل پلاک های شفاف (کلیرالاینر) به بیمار و ارائه نکات مراقبتی و بهداشتی به بیمار است.فاکتور مهم دیگر در نتیجه درمان ارتودنسی با الاینرها همکاری بیمار است.مثلا فرد باید در طول شبانه روز حدود ۲۲ ساعت از الاینر های شفاف استفاده کند.استفاده از قطعات سیلیکونی ۲۰ دقیقیه در روز هم می تواند به بهبود حرکت دندان ها کمک  کند.رعایت بهداشت و تمیز نگه داشتن الاینرها در طول ۱۰تا ۱۴ روز استفاده از هر پلاک بسیار اهمیت دارد.

تعویض الاینرها حدودا ۲ هفته یک بار خواهد بود.متخصص ارتودنسی ترجیحا ماهی یک باربرای بررسی روند پیشرفت درمان و انجام جزئیات درمان بیمار را ویزیت می کند.دکتر فریناز شیربان برای بررسی روند درمان با ارتودنسی نامرئی همانند  بیماران تحت درمان با ارتودنسی ثابت  ویزیت های یک ماهه برای بیماران در مطب تخصصی ارتودنسی پیش بینی می کند.

معایب ارتودنسی نامرئی

استفاده از الاینرهای شفاف وابسته به همکاری بیمار است و در صورتی که کمتر از ۲۰ ساعت در شبانه روز استفاده شود نتیجه مطلوب حاصل نمی شود. اگرچه با پیشرفت های جدید امکان انجام بسیاری از درمان های ارتودنسی با الاینرهای شفاف امکان پذیر است ولی هنوز نمی توان، همه بیماران را با الاینرهای شفاف درمان کرد و در بعضی از بیماران نیاز به استفاده از سیم و براکت ها است، که می توان از انواع سرامیکی و هم رنگ دندان برای مشخص نبودن ارتودنسی استفاده کرد.

کاربرد الاینرهای شفاف در بزرگسالان موفقیت آمیز است و نوجوانان به علت همکاری کمتر نتیجه قابل قبولی را با الاینر دریافت نمی‌کنند. هزینه ارتودنسی نامرئی نسبت به ارتودنسی معمولی بیشتر است. ارتودنسی نامرئی از ارتودنسی ثابت نوع لینگوال که براکت‌ها، پشت دندان‌ها چسبانده می‌شود با صحبت کردن فرد تداخل پیدا می‌کند، به همین دلیل از محبوبیت کم‌تری برخوردار است.

مزایای ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی دیده نمی شود و در صورت استفاده از نوع متحرک بیمار می تواند در مواقع لزوم آن را از دهان خارج کند، پس تداخلی با کار و فعالیت های اجتماعی فرد نخواهد داشت. در ضمن هنگام غذا خوردن و مسواک زدن می توان الاینرهای شفاف را از دهان خارج کرد در نتیجه ریسک پوسیدگی در بیمار کاهش می یابد.

در بیماران با سابقه بیماری لثه و تحلیل استخوان این نوع از ارتودنسی نسبت به نوع ثابت برای سلامت و حرکات مطلوب دندانی مفیدتر است.

مزایای ارتودنسی نامرئی

هزینه ارتودنسی نامرئی در اصفهان در سال ۱۴۰۳

با توجه به تکنولوژی های دیجیتالی و بروز دنیا که در ساخت الاینرهای شفاف و ارتودنسی نامرئی استفاده می شود و همچنین نیاز به مراحل متعدد لابراتواری و ساخت الاینرها، قیمت درمان با اینویزالاین نسبت به ارتودنسی ثابت بیشتر می باشد.در ارتودنسی بدون سیم هزینه قابل توجهی برای اسکن و قالب های نامرئی می شود نیاز به ساخت الاینرهای شفاف و نامرئی به تعداد قابل توجه نیز، بر هزینه درمان ارتودنسی بدون سیم می افزاید.درصورت همکاری نا مطلوب بیمار نیاز به باز نگری طرح درمان و تکرار مراحل و حتی ساخت مجدد الاینرهای شفاف می باشد.نوع و شدت ناهنجاری دندانی، سن بیمار و تعداد اد پلاک های شفاف می تواند بر روی هزینه درمان ارتودنسی بدون سیم(ارتودنسی شفاف) تاثیر گذار باشد.

هزینه ارتودنسی نامرئی از نوع پلاک های شفاف بر اساس پیچیدگی درمان بین ۸۰تا۱۰۰ میلیون  می باشد که در طول دوره درمان به صورت مرحله به مرحله پرداخت می شود.

در بین روش ‌های ارتودنسی قیمت ارتودنسی نامرئی نسبت به ارتودنسی معمولی گران تر است و بر حسب شدت ناهنجاری، میزان نامرتبی دندان، همکاری بیمار حین درمان و طول دوره درمان و تعداد الاینر های لازم برای هر بیمار تعیین می شود.

البته در کلینیک ارتودنسی دکتر فریناز شیربان می توانید خدمات ارتودنسی نامرئی را به صورت اقساطی در شهر اصفهان دریافت کنید. همچنین امکان انجام دیگر روش‌های ارتودنسی به صورت اقساطی می‌باشد.

ارتودنسی رایگان در اصفهان

منظور از ارتودنسی رایگان،مشاوره رایگان می باشد و عمدتا مرکزی وجود ندارد که بتواند خدمات ارتودنسی را به صورت رایگان ارائه دهد.هزینه ارتودنسی به صورت یکجا از بیماران دریافت نمی شود و نحوه ی پرداخت به صورت اقساط و بر اساس پیشرفت مراحل درمان می باشد.

ارتودنسی اقساطی در اصفهان

کاربرد ارتودنسی نامرئی یا الاینر های شفاف

حرکت دندان‌ها حین درمان ارتودنسی نامرئی با سرعت محدود حدود یک میلی‌متر در ماه اتفاق می‌افتد. این سرعت با فیزولوژی بافت دندان و انساج نگهدارنده دندان (لثه – استخوان و …) هم خوانی دارد و آسیبی به ریشه دندان و … نمی‌رساند. حرکت دندان در استخوان و لثه، نیازمند تحلیل استخوان در مسیر حرکت دندان و تشکیل استخوان به صورت پیوسته در پشت دندان است.

این امر نیاز به سلامت کامل انساج نگهدارنده دندان دارد در صورت وجود بیماری لثه و استخوان تشکیل استخوان صورت نمی‌پذیرد و تحلیل شدید استخوان و مشکلات لثه پدیدار خواهد شد.

در صورت اعمال نیروی ارتودنسی بیشتر یا کاهش فواصل بین ویزیت‌های درمانی حین اردتونسی احتمال آسیب به ریشه دندان و تحلیل ریشه وجود دارد. حرکت دندان حرکتی پیوسته و آهسته در محیطی سالم و بدون عفونت باید اتفاق بیافتد. با توجه به توضیحات بالا نیاز به زمان در درمان ارتودنسی امری اجتناب ناپذیر است.

اکثر درمان‌های ارتودنسی بین ۱۲ تا ۱۸ ماه طول می کشد. اگرچه طول درمان کمتر و یا بیشتر از آنچه ذکر شد نیز می‌تواند اتفاق بیافتد. برخی از افراد به علت دیده شدن براکت‌ها و سیم‌های ارتودنسی در طول حدود یک سال، از انجام درمان ارتودنسی منصرف می‌شوند. بزرگسالان با شرایط شغلی و اجتماعی خاص عمدتاً در این گروه قرار می‌گیرند. ارتودنسی نامرئی راه حل این مشکل است.

همان طور که اشاره شد ارتودنسی نامرئی می‌تواند به صورت ثابت (چسباندن براکت‌های سرامیکی- پلاستیکی هم رنگ دندان و شفاف بر روی دندان‌ها و استفاده از سیم‌های سفید برای حرکت دندان‌ها، چسابندن براکت‌های منحصر به فرد هر بیمار با تکنولوژی CAM – CAD در پشت دندان‌ها (ارتودنسی لینگوال) و استفاده از سیم‌ها با خم‌های رباتیک برای رسیدن به نظم ایده آل دندانی) باشد.

ارتودنسی سرامیکی و شفاف مشابه ارتودنسی معمولی است ولی به علت رنگ براکت‌ها و سیم‌ها به میزان قابل توجهی در حین صحبت کردن کمتر مشخص است و بیمار احساس راحتی بیشتری حین لبخند زدن و معاشرت‌های روزمره دارد و در همه افراد در صورت وجود سلامت دندان‌ها و بافت‌های نگهدارنده دندان قابل انجام است.

در ارتودنسی لینگوال (ارتودنسی زبانی) براکت‌ها نزدیک به زبان و پشت دندان‌ها چسبانده می‌شود و عملاً روی دندان‌ها هیچ وسیله‌ای قرار ندارد پس حین لبخند و صحبت کردن مشخص نیست. البته در برخی از بیماران حین صحبت کردن به میزان اندکی براکت‌‌‌های پشت دندان‌های فک پائین مشخص می‌شود که قابل اغماض است.

 استفاده از ارتودنسی نامرئی برای چه کسانی امکان‌ پذیر است؟

استفاده از الاینر های شفاف برای ناهنجاری های خفیف تا متوسط دندانی بدون ناهنجاری اسکلتی توصیه می شود و به علت وابستگی نتیجه درمان به همکاری بیمار انجام درمان ارتودنسی شفاف در بزرگسالان نسب به کودکان و نوجوانان گستردگی بیشتری دارد.

ناهنجاری هایی مثل فواصل دندانی محدود، کج بودن دندان ها،بایت عمیق(دیپ بایت)و تنگی قوس دندانی بالا در حد محدود، با درمان ارتودنسی نامرئی قابل درمان است.

چه کسانی نمی توانند ارتودنسی نامرئی انجام دهند؟

با توجه به میزان همکاری بیمارونیروی وارده به دندان ها از طرف الاینر های های شفاف، کلیرالاینرها محدودیت هایی در درمان برخی از ناهنجاری های دندانی وفکی دارند.

نمونه این موارد عبارتند از:

نامرتبی ها و چرخش های دندانی شدید(بیشتر از۲۰درجه) و دندان هایی با موقعیت بسیار نامناسب.

فواصل بین دندانی بسیار زیاد که نیاز به حرکت قابل توجه ریشه دندان علاوه برتاج دندان وجود دارد.

درمان های ارتودنسی که نیاز به کشیدن دندان ها حین درمان وجود دارد.

اینتروژن و اکستروژن دندانی که به معنی فرو رفتگی و بیرون زدگی دندان از استخوان می باشد.

مثلا یک دندان به میزان بیش از ۱-۲ میلی متر کوتاه تر یا بلند تر از سایر دندان ها باشد در این موارد اصلاح ناهنجاری با ارتودنسی ثابت راحت تر و قابل پیش بینی تر است.

آیا خانم های باردار می توانند ارتودنسی نامرئی انجام دهند؟

به طور کلی شروع درمان ارتودنسی (همه انواع ارتودنسی) در دوران بارداری به علت التهاب لثه،حالت تهوع مادران باردار و نیاز به رفت و آمد به مطب متخصص ارتودنسی توصیه نمی شود از سه ماهه دوم حاملگی خوابیدن خانم باردار در پوزیشن صحیح یونیت به مدت طولانی امکان پذیر نمی باشد و همچنین امکان گرفتن تصاویر رادیوگرافی مخصوصا در سه ماهه اول بارداری وجود ندارد.با توجه به موارد ذکر شده توصیه میشود افرادی که تمایل به بارداری در یک سال آینده را دارند،درمان ارتودنسی را به بعد از تولد نوزاد و حتی ۶ ماهگی نوزاد(به علت سهولت در رفت و آمد به مطب و آرامش نسبی مادر و کودک)به تعویق بیاندازند.

 

مقالات مرتبط پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up