ارتودنسی کودکان از چه سنی انجام می شود؟

ارتودنسی کودکان از چه سنی انجام می شود؟

مراجعه به موقع برای اقدامات ارتودنسی کودکان و پیشگیری، راهی ساده و ارزان، برای زیبایی لبخند فرزندان دلبندمان است. ارتودنسی پیشگیری، ارتودنسی ارزان و ساده تری نسبت به درمان های جامع ارتودنسی در بزرگسالان می باشد. دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان توصیه می کند اولین معاینه ارتودنسی کودکان حدود ۶ تا۷ سالگی با رویش اولین دندان دائمی قدامی باشد.

دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان

در اولین معاینه اصولا نیازی به اقدام درمانی نیست و متخصص ارتودنسی با بررسی:

  • سایز دندان ها
  • سایز فک
  • موقعیت فکین نسبت به صورت

پیش بینی نسبتا دقیقی از زمان های مراجعات بعدی در اختیار والدین قرار می دهد. اقداماتی نظیر:

۱- تراش یا کشیدن دندان های شیری

۲- استفاده از فضا نگهدار در صورت از دست رفتن زود هنگام دندان های شیری، ( دندان های آسیای شیری اول تا ۱۰ سالگی و دندان های آسیای شیری دوم تا ۱۲ سالگی در دهان کودک باقی می ماند و در جوش غذا نقش قابل ملاحظه ای دارند.)

۳- حذف تداخلات دندانی خصوصا در ناحیه قدامی دهان با پلاک متحرک ارتودنسی

دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی کودکان در اصفهان

مهم ترین اقدامات درمانی و پیشگیری ارتودنسی کودکان، در حدود ۷ تا ۸ سالگی می باشد. برای بررسی هرگونه رویش نابه جای دندان های کودک به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.

اقدامات ساده و موثر در سنین کودکی از آسیب های دندانی و لثه کودک جلوگیری می کند و در بسیاری از موارد می تواند نیاز به جراحی در بزرگسالی را کاهش و یا حتی حذف کند.

سن مناسب برای شروع درمان ارتودنسی بسته به نوع ناهنجاری (دندانی-اسکلتی) کودک متفاوت است. تداخلات دندانی در ناحیه قدامی یا خلفی فک که باعث حرکت به سمت قدام و یا حرکت به طرفین (کج شدن) فک حین بستن دهان می شود اصولا در زمان تشخیص به طرف می شود مگر بر اساس تشخیص متخصص ارتودنسی مدتی به تعویق افتد.

رویش نابجای دندان های قدامی فک بالای کودک در پشت دندان های فک پایین در زمان مشاهده (حدود ۷ تا ۸ سالگی) باید درمان شود. کوچکی فک بالا و تو رفتگی اطراف بینی بیمار در سن ۸ تا ۱۰ سالگی به سادگی با پلاک های متحرک و استفاده از دستگاه فیس ماسک درمان می شود. کوچکی و عقب رفتگی فک پایین قبل از بلوغ جنسی کودک در دختران حدود ۱۰-۱۱ سالگی و در پسران حدود ۱۱-۱۲ سالگی باید درمان شود. 

پنهان بودن دندان های فک پایین پشت دندان های فک بالا و فاصله قدامی- خلفی بین دندان های فک بالا و پایین علامت کوچکی فک پایین است. اگر زیر لب پایین فرزند خود فرورفتگی قابل ملاحظه ای مشاهده می کنید می توانید برای بررسی کوچکی فک پایین فرزند خود به مطب تخصصی ارتودنسی دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان مراجعه کنید. درمان نامرتبی های دندانی بدون ناهنجاری فکی و اسکلتی در کودکان عمدتا با تکمیل رویش ۲۸-۲۴ دندان دائمی کودک قابل انجام است.

سن مناسب جهت انجام ارتودنسی در کودکان

در سن ۱۴-۱۲ سالگی دندان های دائمی به جز دندان عقل رویش می یابند و امکان انجام درمان ارتودنسی ثابت وجود دارد. در برخی از بیماران بر حسب نظر متخصص ازتودنسی به منظور استفاده از فضاهای موجود در قوس فکی برای رویش صحیح دندان های دائمی (خصوصا دندان های نیش و آسیای کوچک دوم دائمی) درمان ارتودنسی ثابت برای فرد در دوره دندانی مختلط (هم دندان های دائمی و هم دندان های شیری در دهان حضور دارند) انجام می شود.

مراجعات و معاینات متوالی با فاصله ۱۲-۶ ماه از حدود ۷ سالگی بهنرین روش برای اطلاع از اقدامات ارتودنسی و پیشگیری در سن مناسب برای فرزند دلبندمان است. درمان های ارتودنسی ثابت در سنین کمتر از ۲۰ سال نتایج درمانی سریعتری دارند. با افزایش سن بیمار پیچیدگی های درمانی بیشتر شده و درمان های ارتودنسی سخت تری در انتظار است.

معاینه و درمان های ارتودنسی کودکان و نوجوانان قبل از بلوغ همانند بزرگسالان بدون هیچ محدودیت سنی در مطب تخصصی دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در شهر اصفهان انجام می شود.

به صورت خلاصه جهت ارزیابی های ارتودنسی فرزند خود حدود ۶ تا ۷ سالگی به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. با دیدن نشانه هایی مانند رویش دندان های دائمی پشت دندان های شیری و نیفتادن دندان های شیری، رویش دندان های فک بالا پشت دندان های فک پایین و یا انحراف فک کودک به سمت جلو یا طرفین حین بستن دهان در اولین فرصت مشاوره با متخصص ارتودنسی را مدنظر قرار دهید.

سخن پایانی

پیشانی، نقطه تماس بینی و لب بالای کودک و چانه باید تقریبا در یک امتداد باشند، کوچک بودن فک بالا در حوالی ۸ تا ۱۰ سالگی و کوچکی فک پایین در حوالی ۱۰ تا ۱۳ سالگی توسط درمان های ارتودنسی قابل اصلاح است. تنها ناهنجاری اسکلتی که در کودکی در اکثر مواقع قابل اصلاح نیست بزرگی بیش از حد فک پایین است، که در بزرگسالی نیاز به جراحی فک علاوه بر ارتودنسی برای اصلاح فرم صورت و اسکلت می باشد. در صورت نیاز به مشاوره تخصصی ارتودنسی با دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان در ارتباط باشید.

مقالات مرتبط پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up