درمان اپن بایت قدامی (به هم نرسیدن دندان های جلو)

درمان اپن بایت قدامی توسط دکتر فریناز شیربان بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان

یکی از موارد رایج در مراجعات مطب دکتر فریناز شیربان بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان درمان اپن بایت قدامی است. برای داشتن لبخندی زیبا و دندان هایی با کفایت جوش ایده آل لازم است بین دندان های قدامی و خلفی در هر دو فک تماس مطلوبی وجود داشته باشد.

دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان

عمدتا تماس در ناحیه قدامی فکین از تماس های دندان های آسیابی سبک تر است؛ چون دندان های قدامی تک ریشه هستند و فشار کمتری را نسبت به دندان های خلفی تحمل می کنند. فاصله بین دندان های دو فک در ناحیه قدامی می تواند به دلیل ناهنجاری های گفته شده در زیر باشد:

  • به علت بیرون زدگی دندان های دو فک باشد.
  • به دلیل عدم رویش دندان های کودک ایجاد شده باشد.
  • عادت به مکیدن انگشت در کودکان

در کودکان مواردی که عادت مکیدن انگشت یا پستانک عامل به هم نرسیدن دندانهای قدامی (ناهنجاری اپن بایت) باشد؛ در صورت ترک عادت در سنین قبل از مدرسه واجازه به رویش طبیعی دندان ها، این ناهنجاری به صورت خود به خود در بسیاری از موارد اصلاح می شود.

در بزرگسالان با ناهنجاری اپن بایت، برای اصلاح به هم نرسیدن دندان ها، نیاز به درمان ارتودنسی ثابت به تنهایی و یا ارتودنسی ثابت به همراه جراحی فک می باشد. در موارد خفیف ناهنجاری اپن بایت در بیمار بزرگسال با فرم اسکلتی و صورتی نرمال گاهی درمان ارتودنسی ثابت بدون کشیدن دندان، راه حل مشکل به هم نرسیدن دندان ها است. در موارد اپن بایت شدیدتر در بیمار بزرگسالان با صورت نرمال و بیرون زدگی دندان ها، درمان ارتودنسی ثابت همراه با کشیدن دندان های آسیابی کوچک اول درمان این ناهنجاری است.

در مواردی که بیمار طول صورت بلند و اسکلت صورتی غیر طبیعی دارد، درمان ناهنجاری اپن بایت علاوه بر ارتودنسی، جراحی یک یا هردو فک بیمار و گاهی جراحی چانه به منظور زیباتر کردن صورت است. تشخیص و طرح درمان بیماران اپن بایت با بررسی بالینی و رادیوگرافی های بیمار توسط متخصص ارتودنسی انجام می شود. تکنیک های ارتودنسی اگرچه در درمان بیماران کمک کننده است؛ ولی تاثیر قابل توجهی در طرح درمان بیماران ندراد، تشخیص صحیح و توانایی متخصص ارتودنسی در انجام درمان و استفاده از این تکنیک ها نتیجه نهایی و زیبایی مطلوب را ایجاد خواهد کرد.

بیمار شکل (۱و۲) دختری یا شکایت اصلی عدم تماس دندان ها در ناحیه قدامی، به مرکز تخصصی ارتودنسی دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان مراجعه کرد.

درمان به هم نرسیدن دندان های جلو توسط دکتر فریناز شیربان بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان

درمان اپن بایت قدامی در مطب دکتر فریناز شیربان بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان

 بررسی بالینی و رادیوگرافی ارتفاع صورت نرمال و بیرون زدگی دندان ها در هردو فک و کفایت ناکافی استخوان درناحیه چانه را نشان داد. طرح درمان بیمار ارتودنسی همراه با کشیدن چهار دندان پرمولراول (۴ آسیای کوچک اول) برای اصلاح لبخند، برون زدگی دندان های دو فک و بستن فضای بین دندان های قدامی بود و جراحی چانه (در صورت تمایل بیمار) به بیمار توصیه شد.

جراحی چانه به بیمارانی با کفایت ناکافی استخوان در ناحیه چانه توصیه می شود؛ این جراحی ارتباطی با مراحل درمان ارتودنسی ندارد و حتی در بیمارانی که ارتودنسی نمی کنند نیز قابل انجام است. نبود استخوان کافی در ناحیه چانه نمایی شبیه به فک پایین کوچک با شدت کمتر را برای بیمار ایجاد می کند. جراحی چانه، جراحی ساده با حداقل عوارض جانبی میباشد که می تواند هم بر موقعیت قدامی-خلفی فک پایین در نمای نیمرخ بیمار و هم برارتفاع صورت تاثیر گذار باشد.

دوره درمان اپن بایت در این بیمار، ۱۶ ماه به طول انجامید. نتیجه نهایی لبخند و تماس دندان های دو فک در شکل (۳,۴,۵,۶) مشاهده می شود.

درمان اپن بایت قدامی در مطب دکتر فریناز شیربان بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان

درمان به هم نرسیدن دندان های جلو توسط دکتر فریناز شیربان بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان

درمان به هم نرسیدن دندان های جلو توسط دکتر فریناز شیربان بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان

درمان اپن بایت قدامی در مطب دکتر فریناز شیربان بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان

در صورتی که شما ناهنجاری اپن بایت در دندان های خود دارید، برای مشاوره ی امکان انجام ارتودنسی بدون جراحی فک می توانید به مطب تخصصی ارتودنسی دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان مراجعه کنید.

در صورت نیاز به انجام جراحی برای اصلاح اپن بایت مرحله اول درمان، شروع درمان ارتودنسی ثابت دو فک و سپس انجام جراحی می باشد. برخی از بیماران با ناهنجاری اپن بایت در تلفظ حروف س، ش و… کمی مشکل دارند و بعد از اصلاح این ناهنجاری با کمک ارتودنتیست، با چند جلسه گفتار درمانی و تمرین تلفظ حروف، این امر اصلاح می شود. تلفظ حروف تنها به فرم دندان ها بستگی ندارد؛ بلکه زبان و عضلات ناحیه دهانی نیز در نحوه ی تلفظ مهم هستند. پس علاوه بر درمان ارتودنسی، برای اصلاح تلفظ حروف، نیاز به اصلاح عملکرد زبان و عضلات با کمک گفتار درمان نیز وجود دارد.

بعد از درمان ناهنجاری اپن بایت در بزرگسالان نیاز به استفاده از نگهدارنده های بعد از ارتودنسی (نگهدارنده ثابت/نگهدارنده متحرک) برای حفظ نتایج درمان وجود دارد. نوع و طول زمان استفاده از نگهدارنده بعد از ارتودنسی، بر اساس شرایط دندانی بیمار و تشخیص متخصص ارتودنسی می باشد. قطع استفاده از نگهدارنده بعد از ارتودنسی بدون نظر متخصص ارتودنسی می تواند تا حدی باعث بازگشت نتایج ایده آل دندانی شود.

دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در اصفهان پاسخگوی سوالات شما در زمینه ناهنجاری ها و مشکلات ارتودنسی می باشد.

مقالات مرتبط پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up