اگر سیم براکت شکست چه کنیم؟ (مراقبت های اورژانسی)

اگر سیم براکت شکست چه کنیم؟

در درمان ارتودنسی، مراقبت از سیم و براکت ارتودنسی در برابر شل شدن یا شکستن را نباید فراموش کنیم. یکی از معضلاتی که در درمان ارتودنسی افراد با آن مواجه می شوند؛ شکسته شدن براکت ارتودنسی است. زمانی که براکت ارتودنسی از روی دندان شل یا کنده شود؛ در فرآیند درمان اختلال ایجاد شده و سرعت درمان و منظم شدن دندان ها به کندی پیش خواهد رفت. در این مقاله دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی در شاهین شهر اصفهان به طور کامل در خصوص شکسته شدن براکت ارتودنسی یا سیم قوس دار اطلاعاتی به شما کاربران عزیز ارائه می دهند.

اطلاعات تماس با دکتر فریناز شیربان متخصص ارتودنسی اصفهان

اگر براکت ارتودنسی کنده شود چه کنیم؟

کنده شدن سیم یا براکت ارتودنسی یکی از مشکلات نسبتا رایجی است که افراد بارها ممکن است در طول درمان با آن مواجه شوند. شل شدن یا شکسته شدن براکت، سیم قوس دار یا سیم ارتودنسی می تواند باعث ایجاد ترس و دلهره در طول درمان افراد باشد. خصوصا افرادی که از ارتودنسی ثابت یا ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی استفاده می کنند. زیرا در صورت جداشدن سیم ارتودنسی علاوه بر هزینه بردار بودن درمان ممکن است طول دوره درمان نیز افزایش پیدا کند.

مراقبت های لازم جهت جلوگیری از شکستن براکت ارتودنسی

از زمانی که درمان ارتودنسی آغاز می گردد تا پایان درمان، بیمار باید مراقبت های لازمی که ارتودنتیست توصیه می کند را جدی بگیرد تا درمان موفقیت آمیزی داشته باشد. معمولا یکی از مراقبت های مهمی که متخصص ارتودنسی همواره آن را یادآور می شود این است که بیمار از خوردن غذاهای سفت و سخت اجتناب ورزد چرا که عدم رعایت این اصل ممکن است منجر به شکستن یا شل شدن براکت ارتودنسی گردد. مواردی که در طول درمان ارتودنسی توصیه می شود تا رعایت فرمایید عبارت است از:

  • عدم مصرف مواد غذایی چسبناک و سفت
  • جلوگیری از خوردن میوه های خشک یا سفت
  • عدم مصرف غلات و آجیل های سفت
  • عدم مصرف شکلات تافی
  • جلوگیری از مصرف پاپ کورن و هر ماده ای که بین براکت ها گیر می کند.

مراقبت های لازم جهت جلوگیری از شکستن براکت ارتودنسی

اما در برخی از موارد ممکن است که بیمار علاوه بر رعایت مراقبت های لازم باز هم با شکستن براکت ارتودنسی به دلایل مختلفی مواجه شود. بعنوان مثال موارد زیر از جمله موارد شایع در شکسته شدن سیم و براکت ارتودنسی به شمار می روند:

  • شل شدن، سست شدن  یا کنده شدن چسب براکت ارتودنسی
  • عدم رعایت دستورها و توصیه های متخصص ارتودنسی و رعایت نکردن موارد ضروری پس از ارتودنسی توسط بیمار
  • بی کیفیت بودن براکت ها
  • غیر اصولی بسته شدن و تنظیم سیم، براکت و اسپیسر ها
  • فشار نامناسب از طرف سیم های ارتودنسی
  • وارد شدن ضربات فیزیکی، برخورد اشیا یا اجسام سخت مثل خوردن توپ یا قاشق به براکت ارتودنسی
  • نوع قرار دادن براکت توسط ارتودنتیست
  • پوسیدگی یا شکستن دندان
  • دخالت، دستکاری و تنظیم هرچند ناچیز براکت های ارتودنسی

مراقبت های لازم جهت جلوگیری از شکستن براکت ارتودنسی

مراقبت های بعد از شکستن سیم ارتودنسی

با توجه به اینکه جدا شدن براکت ارتودنسی در بزرگسالان ممکن است برای هر بیماری اتفاق افتد؛ لازم است بیماران بدانند که در زمان شکسته شدن براکت ارتودنسی چه باید بکنند؛ با شکستن براکت ارتودنسی روند درمان به شدت متاثر شده و منظم شدن دندان ها به تعویق می افتد. ما در ادامه مراقبت های لازم را ذکر کرده ایم:

اولین مرحله پس از مواجه شدن با این مشکل، تماس با مطب یا کلینیک دندانپزشکی پزشک را در جریان این اتفاق گذاشته و اقدام به گرفتن وقت اورژانسی نمایید. در این زمان ارتودنتیست از یک براکت جدید استفاده می نماید.

اگر در هر صورتی در زمان شکسته شدن براکت ارتودنسی امکان دسترسی به متخصص برای فرد وجود نداشته باشد و در چنین شرایط سختی قصد خوردن غذا را داشته باشید؛ به طور حتم زبان و لب آسیب می بیند و حتی ممکن است منجر به عفونت دهانی شوید. به همین دلیل لازم است تا بیمار در صورت مواجه شدن با این شرایط بداند که چه اقداماتی قبل از مراجعه به متخصص ارتودنسی باید انجام دهد:

توجه داشته باشید که براکت ارتودنسی هنوز به سیم ارتودنسی متصل است یا نه؟!!

اگر براکت از سیم جدا شده بود: در صورتی که براکت از سیم ارتودنسی جدا شده باشد؛ باید حتما با دقت براکت را به آرامی از سیم جدا کنید زیرا ممکن است در حین خوردن غذا یا صحبت کردن؛ براکت را قورت دهید.

اگر براکت به سیم متصل بود: در صورتی که براکت ارتودنسی هنوز به سیم متصل باشد هرگز آن را از سیم جدا نکنید زیرا هر گونه فشار به براکت منجر به منحرف شدن سیم و در نتیجه به هم خوردن روند درمان می شود.

همانطور که در قبل به آن اشاره کردیم اگر براکت ارتودنسی هنوز به سیم متصل بود؛ برای جلوگیری از زخم شدن لب و زبان و اختلال در روند درمان، نباید سیم را دستکاری کنید؛ به همین خاطر برای جلوگیری از زخم شدن ناحیه دهان کمی موم ارتودنسی بر روی محل شکستن براکت ارتودنسی قرار دهید تا از زخم های دهان و دندان جلوگیری شود.

مراقبت های بعد از شکستن سیم ارتودنسی

هزینه چسباندن براکت ارتودنسی

همواره توصیه می شود در صورت شکسته شدن براکت ها، اجزای ارتودنسی درون دستمال تمیزی قرار داده و آن ها را همراه خود به دندانپزشکی برده و از پزشک خود بخواهید تا بررسی کند و ببیند که آیا می توان از همین اجزا استفاده نمود تا هزینه کمتری داشته باشد یا خیر. در برخی موارد اگر براکت ها آسیب زیادی ندیده باشند، می توان آن را دوباره استفاده کرده و تعمیر نمود.

در مورد قیمت شکستن براکت ارتودنسی باید گفت در برخی مراکز ارتودنسی، هزینه ای برای چسباندن براکت ارتودنسی در همان ابتدای درمان از بیمار گرفته می شود تا در صورت بروز این حادثه دیگر هزینه ای اضافی برای چسباندن براکت ارتودنسی دریافت نگردد. البته برخی از متخصصان ممکن است با مشاهده اولین مورد به بیماران تخفیف دهند و هزینه ای دریافت نکنند.

اما به طور کل مسائل مهمی که می توانند بر هزینه جدا شدن براکت ارتودنسی اثر گذار باشند شامل موارد زیر می باشد:

  • شدت و نوع شکستگی براکت ها
  • بازگرداندن آن به وضعیت اولیه توسط متخصص
  • نوع براکتی که برای درمان ارتودنسی از آن استفاده شده است.

هزینه چسباندن براکت ارتودنسی

در آخر

یکی از متداول ترین مشکلاتی که در درمان ارتودنسی بیماران با آن مواجه می شوند؛ جدا شدن، شل شدن و یا به اصطلاح کنده شدن براکت ارتودنسی است که می تواند خطرناک باشد و باعث آسیب به دهان و دندان ها شود. ممکن است پس از مدتی از گذشت درمان ارتودنسی بیمار متوجه شود که اتصال براکت به دندان از بین رفته و دچار افتادگی شده است. این اتفاق علاوه بر آسیب به دهان و داشتن هزینه اضافی موجب می شود که در روند درمان اختلال ایجاد شود و مدت زمان آن افزایش پیدا کند.

مقالات مرتبط پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up